Afvallen doe je samen met je hond op een hondenschool

Vind je dat er wel een paar kilo af mag? Maar heb je geen zin om dat alleen te gaan doen? Geef je dan samen met je hond op bij een hondenschool bij jullie in de buurt. Volg een leuke cursus waar veel activiteiten voor jullie beide in zitten en je zal zien dat binnen enkele maanden je een paar kilo bent afgevallen. Omdat je wekelijks minimaal 1 keer bezig bent met lichaamsbeweging schud je jouw lichaam weer wakker. Als je dit combineert met een dieet waarbij je wel blijft eten, maar gezonde keuzes maakt weet ik zeker dat je snel resultaat gaat zien. Kijk hier in elk geval voor de top 10 beste dieten, dan kan je alvast lezen wat bij jou past.

Puppycursus

Wanneer je hond nog een puppy is geef je hem op voor de puppycursus. Tijdens deze cursus leert de pup om te gaan met andere honden en wordt er gewerkt aan basisoefeningen. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld gaan zitten en meelopen aan de riem. Ook krijg jijzelf informatie over voeding, spelen en zindelijk maken van de hond. Tijdens de puppycursus beweeg je het minste, want de pup mag ook nog niet teveel zijn spieren gaan belasten.

Basiscursus

In de basiscursus ga je aan de band met de hond werken, zodat hij leert op zijn aandacht op jou, zijn baasje te gaan richten. Dit is een deel theorie en een deel praktijk met de hond. De praktijkles is ongeveer een half uur, maar is erg intensief voor de hond. De basiscursus kan je na afronding, uitbreiden met diverse vervolgcursussen. Deze cursussen zijn allemaal gericht op het gehoorzaam maken en houden van de hond.

Hondensporten

Als de hond ouder dan 1 jaar is en nu meer kan belasten, is het tijd om een hondensport te vinden die jullie beiden leuk vinden. Je kan denken aan een cursus behendigheid bijvoorbeeld. De hond leert behendig te worden door het leren om te gaan met toestellen en andere oefeningen te doen. Maar als je echt een uitdaging voor beiden wilt, dan kies je voor de combisport. Hierin komt de gehoorzaamheidsmodule weer om de hoek kijken. Maar dat combineer je met een onderdeel waar baas en hond over 4 hindernissen springen. Gevolgd door een onderdeel waarbij jullie samen zo snel mogelijk 8 poortjes zigzaggend over een veld moeten nemen. En tot slot nemen jullie zo snel mogelijk de stormbaan. Samenwerken is nog nooit zo leuk geweest.

Ben je al enthousiast? Kijk dan snel welke hondenschool bij jou in de buurt zit en probeer een keer een proefles uit!

Reactie achterlaten