Beste hondenvoer

Je wilt jouw hond natuurlijk altijd het beste van het beste geven. Er zijn echter erg veel verschillende aanbieders van hondenvoer op de markt. Hierdoor is het lastig om een goede keuze te maken voor het beste hondenvoer. Ook wij kunnen je niet het beste hondenvoer geven. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Het kan per ras, en zelfs per hond, verschillen hoe er op het voer gereageerd wordt. Wat heel goed werkt voor de ene hond, kan bij de andere hond problemen met de vacht of de ontlasting geven. Daarom kunnen we je niet het beste hondenvoer geven, maar welke enkele richtlijnen waar je je aan kunt houden om het beste hondenvoer voor je eigen hond te vinden.

Goedkoop is duurkoop

Ook bij hondenvoer geldt dat goedkoop, duurkoop is. Kwalitatief minder goede kwaliteit, vaak aangevuld met plantaardige eiwitten en mist hierdoor essentiƫle aminozuren. Vrijwel alle merken in de supermarkt vallen onder de goedkope merken. Denk aan Cesar, Frolic, Pedigree en Bonzo. De echte A-merken zijn vaak een betere keuze. Hoogwaardige ingrediƫnten, hogere voedingswaarde en veel beter te verteren voor de hond. Hierbij kun je denken aan merken als Eukanuba, Pro Plan, Hills of Royal Canin.

Goedkoop is vaak duurkoop bij hondenbrokken.

Kijk op de voedingswaardetabel

Heb je nu een merk hondenvoer gevonden en weet je niet of dit een goed product is? Kijk dan eens naar de voedingswaarde op het etiket. Net als bij producten voor mensen is een voedingswaardetabel op hondenvoer ook verplicht. Zo kun je dus makkelijk vergelijken. Kijk altijd naar het percentage vlees. Hoe hoger dit percentage, des te beter. Goedkope producten worden aangevuld met plantaardige eiwitten, wat een teken is dat er meer groenten en granen in het product verwerkt zitten. Leuk voor de mens, maar niet voor de hond. Ga altijd voor een product met een hoog percentage vlees. Het allerbelangrijkste is echter hoe jouw hond er op zal reageren. Een glanzende vacht, gezonde stoelgang en vitaliteit. Is dit niet het geval met het huidige voer? Kijk dan eens naar een ander merk.

Reactie achterlaten