Hoe werkt een hondenschool?

Heb je een hond in huis genomen, maar mist deze nog wat training? Opvoeding en socialisatie van een hond zijn erg belangrijk. Niet alleen voor de hond als puppy, maar ook als die wat ouder is. Je wilt nu eenmaal dat jouw hond goed kan luisteren en veilig over straat kan lopen zonder dat het gevaar op zal leveren voor de hond, voor jezelf of voor andere mensen en dieren. Bij een hondenschool ga je samen trainen met de hond om de band tussen de viervoeter en jezelf te verbeteren. Hondenschool Vlietstede was een hondenschool waar gedragstrainingen gegeven werden.

Wat doet een hondenschool?

Een hondenschool werkt met bepaalde trainingsmethodes waar de baas en de hond allebei iets aan hebben. Niet iedere hondenschool werkt echter hetzelfde. Er zijn veel verschillende trainingsmethodes waar een hondenschool mee kan werken. Van belang is dat zowel de hond als jijzelf nieuwe dingen leren. De hond moet leren om commando’s van de baas uit te voeren en de baas moet gedragskenmerken van de hond leren herkennen. Zo gaan jullie elkaar begrijpen en er ontstaat wederzijds respect.

Socialisatie is een belangrijk onderdeel van hondentrainingen.

Welke hondenschool past bij mij?

Helaas is de kwaliteit niet bij iedere hondenschool even goed. Let op dat de instructeur altijd gediplomeerd is en voldoende ervaring in het geven van hondentrainingen heeft. In de trainingsmethode moet aandacht zijn voor positief gedrag. Je moet de hond niet straffen als die iets slechts doet, maar juist belonen als die iets goed doet. Iedere hond is anders, daarom is een training op maat erg belangrijk. Persoonlijke aandacht hoort bij een hondentraining, zelfs in een groep. Vaak is een proeftraining mogelijk, dus vraag altijd naar de mogelijkheden voor een gratis proefles.

Reactie achterlaten