Hondenvoer informatie

Loop een willekeurige supermarkt, dierenwinkel of tuincentrum binnen en je vindt tientallen verschillende merken hondenvoer. Je hebt voer voor puppy’s, voer voor oude honden, hondenvoer voor speciale rassen en nog veel meer. Jij als hondeneigenaar hebt vast weleens voor de vraag gestaan welk type hondenvoer nu eigenlijk het meest geschikt is voor jouw viervoeter? Oftewel, wat is nu eigenlijk het beste hondenvoer? Hondenvoer is in te delen in de categorieën droogvoer, natvoer en vers vlees.

Droogvoer
De naam zegt het eigenlijk al. Droogvoer is “droog” en zijn in feite de gewone hondenbrokken. Er is geen wetgeving omtrent kwaliteitseisen voor droogvoer, waardoor er grote verschillen in hondenbrokken zitten. Vaak zijn de budgetmerken van droogvoer kwalitatief dan ook echt onder de maat. Veel te zout, weinig tot geen dierlijke eiwitten en slecht te verteren. A-merk droogvoer is daarom vaak de betere keuze.

Kies voor A-merk droogvoer vanwege de hogere kwaliteit.

Natvoer

Natvoer is ook wel bekend als blikvoer. Het ruikt sterk en honden geven vaak de voorkeur aan natvoer ten opzichte van blikvoer. Nadeel is dat honden eerder tandsteen van natvoer krijgen en ze vaak uit de bek stinken. Droogvoer en natvoer met elkaar afwisselen is daarom de betere keuze.

Vers vlees

Vers vlees geven aan honden is tegenwoordig steeds populairder. Het goede nieuws is dat verse hondenvoeding wel aan kwaliteitseisen moet voldoen, dus je hebt hier nooit te maken met rommelproducten. Vers vlees is verkrijgbaar in verschillende varianten. Van complete maaltijden met essentiële voedingsstoffen in het vlees verwerkt, tot enkel een vers vlees product. In dit laatste geval is een aanvulling noodzakelijk.

Puppy’s en senioren

Naast deze 3 hoofdcategorieën heb je natuurlijk ook nog voer voor puppy’s. Dit is aan te raden bij honden tot 6 maanden. Is de hond ouder dan 7 jaar? Kijk dan eens naar hondenvoer voor senioren. Vaak hebben honden een lagere energiebehoefte wanneer ze op leeftijd zijn, waardoor ze snel te dik worden van normaal voer. Seniorenvoer voor honden is speciaal op de energiebehoefte aangepast.

Reactie achterlaten